dilluns, 10 d’abril del 2017

VIDEOLIT


Aquest tercer trimestre, la lectura obligatòria és El justícia, de Joan Torró. Sobre aquest llibre, haureu de realitzar un videolit que visualitzarem i avaluarem en classe. 
Per començar, heu de saber què és un videolit. Es tracta d'una càpsula audiovisual que s'articula a partir d'un text literari. En altres paraules, és un vídeo que empra el llenguatge artístic (imatges, vídeos, símbols, música...) i el llenguatge textual (veus narratives, textos, cançons...). En videolit.org/ podeu veure'n mostres molt interessants.

http://primerdebat.blogspot.com.es/p/videolit.html teniu totes les indicacions per a fer-lo, a més de mostres d'alumnes. L'explicació del format que us deixo ací està extreta d'aquest blog i els passos per elaborar-lo i altres orientacions importants les teniu en l'enllaç. Cliqueu!

El vostre videolit pot tindre un dels formats següents:
- un resum de l'obra (amb presentació de l'autor o no);
- una caracterització dels personatges principals;
- un booktràiler (a l'estil del cine, resum de moments estel·lars, sense contar el final i generant certa intriga tot promovent l'interés);
- assumir la veu d'un personatge o del narrador extern per a relatar experiències, opinions i sentiments no contats o només apuntats en l'obra literària (s'assembla a la "fanfiction").
- reproducció fidel d'un fragment important de l'obra llegint-lo, millor que presentant-lo per escrit, i acompanyant-lo amb imatges complementàries o metafòriques i música adequada. 

En l'enllaç següent teniu una explicació de les característiques del videolit i algunes mostres d'alumnat.
http://videolit.org/tag/videolit?offset=30

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada