dimarts, 6 de setembre del 2016

TEXT ARGUMENTATIU "La literatura en l'era digital"

En els últims anys, les noves tecnologies han revolucionat el món: no només han canviat les relacions socials, sinó també la forma d'accedir a la informació, de comprar, d'escoltar música, de veure cinema, etc. Les arts no han estat una excepció i, per descomptat, la literatura se n'ha vist afectada. Hem assistit al naixement del llibre electrònic, però la els llibres en diferents formats han donat pas a la ciberliteratura. I, què és en realitat la ciberliteratura? Quin és el perfil del lector de literatura digital? Les noves tecnologies han canviat els hàbits lectors: s'ha ampliat el públic o s'ha reduït? El model d'autor s'ha vist modificat? Quins avantatges o inconvenients té la publicació en la xarxa? Què aporten els continguts digitals (llibres, articles...) a la literatura tradicional?...
Penseu-hi, plantegeu-vos aquestes i altres qüestions que se us ocorreguen i redacteu un text argumentatiu. En els següents enllaços o vídeos trobareu informacions diverses perquè us en pogueu fer una idea.




http://lamalla.minisites.xtvl.tv/programes/fitxa/novesnarratives/17520?page=3

Aquest article publicat a la revista Núvol parla dels booktràilers, una nova manera de promocionar la lectura.
 http://www.nuvol.com/opinio/booktubers-nous-critics-literaris-2/


RECORDATORI PER REDACTAR UN TEXT ARGUMENTATIU
Recordem l'estructura:
- INTRODUCCIÓ. Descriviu de quin tema es tracta i exposeu les idees més importants. Tot seguit, exposeu la vostra tesi (opinió). Feu servir verbs per expressar els vostres gustos, preferències i idees.
- COS. Argumenteu la tesi. Exposeu els motius que donen validesa a la defensa: podeu fer servir la vostra experiència, els valors que estan vigents en la societat, l'opinió d'algun expert...
- CONCLUSIÓ. És la síntesi entre la tesi i els arguments.  
Recordeu que el cos és la part més àmplia, aquella en què heu de convéncer el vostre lector. Tampoc no oblideu que és interessant que separeu les diverses parts en paràgrafs.

Com que es tracta d'un text de l'ambit acadèmic, empreu el registre adequat, els recursos lingüístics i literaris que us semblen més adients i, sobretot, reviseu l'ortografia. Rellegiu-lo en acabant i, si ho creieu convenient, feu-lo llegir a algú per estar ben segurs que s'entén la vostra postura.
Ah, i no heu d'excedir-vos de 150 paraules. Vinga, a la feina!

x

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada